Over ons

Het Jaar van het Park en Plein is meest duurzame festivalprogramma van Amsterdam. Het doel van het Jaar van het Park en Plein is dat parken en pleinen zo veel mogelijk vrij en gratis toegankelijk zijn voor bewoners en bezoekers, zonder overlast van evenementen en activiteiten.

Het Jaar van het Park en Plein is een initiatief van Mokum Reclaimed, een groep betrokken Amsterdammers. Mokum Reclaimed vindt dat parken en pleinen als open(bare) ruimte essentieel zijn voor de leefbaarheid van de stad. Voor veel Amsterdammers en hun kinderen, maar ook voor bezoekers, zijn parken en pleinen een belangrijke plaats om even te kunnen ontsnappen aan straten vol drukte, lawaai en uitlaatgassen.

Amsterdam heeft te maken met verdichting en snelgroeiende bezoekersaantallen. Mokum Reclaimed constateert dat parken en pleinen steeds vaker langdurig worden afgesloten ten behoeve van de honderden festivals en evenementen die in de stad plaatsvinden. Deze grootschalige evenementen zorgen in veel gevallen ook voor vervuiling, lawaai voor de wijde omgeving en schade aan flora en fauna.

Wilt u in contact komen met de initiatiefnemers van Het Jaar van het Park en Plein? Kijk dan op de contactpagina van Mokum Reclaimed.